Un infirmier a injunghiat mortal o asistenta, noaptea trecuta, la Spitalul Judetean Slatina, apoi s-a sinucis. Incidentul a fost confirmat, la Realitatea Tv, de ministrul Sanatatii, Sorina Pintea. Catalin Rotea, managerul spitalului, a declarat, la Digi24, ca faptele s-au petrecut undeva in jurul orelor 1:00 -2:00 dimineata, pe sectia de Psihiatrie a Spitalului Judetean de Urgenta Slatina, si ca a existat un "incident", "probabil de natura personala", intre doi angajati ai spitalului, un infirmier si o asistenta, intr-o sala de tratamente pe care au blocat-o pe interior. Surse din spital, citate de Realitatea Tv, sustin ca cei doi angajati ai spitalului aveau o relatie amoroasa, fiind vorba despre o crima pasionala.

Procurorul de caz si serviciul de medicina legala au constatat decesul ambelor persoane, care aveau mai multe plagi prin injunghiere.

Asistenta lucra din 2002 la spital, iar infirmierul din 1993-1994. Niciunul dintre ei nu daduse semne de comportament ciudat, prin urmare, aceasta speta este inexplicabila, a spus managerul spitalului.

In jurul orei 1.30, asistenta care se afla in tura de noapte pe sectia respectiva a constatat ca usa este blocata. Au sunat la ambulanta si la politie, iar pompierii sunt cei care au spart usa, a povestit managerul, care a precizat ca el a ajuns la spital in jurul orei 2:30, odata cu procurorul de caz si serviciul de medicina legala.

Dupa ce asistentele si medicul de garda au dat declaratii, managerul a dat dispozitii sa fie inlocuita toata tura, astfel incat actul medical sa nu fie afectat de incident. Potrivit managerului spitalului, pacientii nu au aflat ceea ce s-a intamplat.