Un barbat din judetul Iasi si unul din judetul Ilfov au murit din cauza gripei, medicii anuntand, vineri, confirmarea diagnosticului, scrie News.ro. Numarul deceselor provocate de gripa a ajuns astfel la 71 de la debutul sezonului rece 2017 - 2018.

HotNews.roFoto: Hotnews

Centrul National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT), a anuntat, vineri, ca au fost confirmate doua noi decese provocate de gripa, fiind vorba despre doi barbati.

Unul dintre ei, in varsta de 68 de ani, era din judetul Iasi si a murit vineri dimineata. Medicii au confirmat virus gripal tip A, pacientul fiind nevaccinat antigripal.

Al doilea barbat, in varsta de 77 de ani, era din judetul Ilfov, iar decesul a survenit in cursul zilei de joi. In urma analizelor a fost confirmat virus gripal tip A. Pacientul suferea de boli cronice si nu a fost vaccinat antigripal.

Numarul deceselor provocate de gripa a ajuns la 71 de la debutul sezonului 2017 - 2018.

Potrivit statisticilor, in ultima saptamana s-au inregistrat 1.727 de cazuri compatibile cu gripa, ca simptomatologie, fata de 85 cazuri inregistrate in aceeasi saptamana a sezonului precedent.