Ministrul Sanatatii spune ca "in niciun caz" nu trebuie declarata stare de epidemie din cauza deceselor cauzate de gripa, Sorina Pintea motivand ca numarul acestora nu este "peste nivelul pe care specialistii l-au prognozat".

Sorina PinteaFoto: AGERPRES

"In niciun caz. Este un numar mare de decese, dar nu este peste nivelul pe care specialistii l-au prognozat. Din aceasta saptamana, numarul cazurilor va fi in scadere, deci nu putem vorbi de declararea unei epidemii, nu a fost vorba niciodata", a afirmat Sorin Pintea, joi, intrebata daca nu ar trebui declarata stare de epidemie din cauza numarului mare de decese provocate de gripa, potrivit News.ro.

Ea a adaugat ca abia in urma cu doua saptamani a fost depasit nivelul minim prognozat: "Nivelul maxim nu a fost atins niciodata in aceasta perioada. Este, intr-adevar, trist ca au murit totusi 47 de oameni, dar suntem in limitele asteptate."

Numarul cazurilor confirmate de gripa a ajuns la aproape 800, la nivel national, cu 47 de decese, in timp ce numarul total al infectiilor respiratorii este de aproape 135.000 doar in ultima saptamana, cu 51,3% mai mare decat in aceeasi perioada a anului trecut, potrivit Centrului National de Supraveghere si Control a Bolilor Transmisibile.