Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, a declarat joi ca situatia salariilor mai multor categorii profesionale se va echilibra, mentionand ca a depus la Camera Deputatilor cateva amendamente la Ordonanta 91, adoptata in decembrie, care 'ar ajusta sau regulariza cat de cat lucrurile', potrivit Agerpres.

Sorina PinteaFoto: AGERPRES

Este vorba despre Ordonanta de urgenta nr. 91 din 6 decembrie 2017 pentru modificarea si completarea Legii-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice.

"Vizavi de Legea salarizarii, noi am depus la Camera Deputatilor cateva amendamente care credem noi ca ar ajusta sau ar regulariza cat de cat lucrurile. De asemenea, regulamentul sporurilor cu primele opt anexe este postat deja pe site-ul ministerului, mai avem o anexa asupra careia trebuie sa mai discutam si merg acum sa ma intalnesc cu cei de la Sanitas. Eu zic ca lucrurile se vor echilibra si nu numai biologii, chimistii, farmacistii, este vorba si de alte categorii profesionale pe care noi vrem sa le echilibram. Si chiar medicii. De exemplu, seful de sectie avea un salariu mai mic in lege decat al unui medic primar si atunci si aceste lucruri le-am reglat", a precizat Pintea la Palatul Parlamentului, unde a participat la Adunarea Generala a Consiliilor Judetene din Romania.

Precizarile ministrului Sanatatii au venit dupa o intrebare pe aceasta tema, in contextul unui memoriu al biochimistilor, care spun ca ar fi nevoie de o reanalizare si o modificare a legii salarizarii, pentru ca ei nu au primit cresteri salariale suficiente si e o diferenta de salarizare intre ei si medicii biologi.