Conducerea Spitalului judetean de Urgenta Buzau s-a autosesizat si a demarat miercuri o ancheta administrativa in cazul unui bebelus nascut mort saptamana trecuta la Maternitatea din Buzau, medicii de la aceasta unitate spitaliceasca sustinand ca ar fi fost "un caz nefericit, rarisim", scrie Agerpres.

"Cazul de malpraxis este de fapt un simplu accident care nu putea fi prevazut, este un caz nefericit, rarisim, am putea spune ca este cea ce se numeste in literatura de specialitate cazul copilului sinucigas", a declarat miercuri, in cadrul unei conferinte de presa, seful de sectie Dorin Neacsu.

Directorul medical al Spitalului judetean Buzau, Dragos Porumb, a prezentat rezultatul necropsiei: "hemoragie cerebrala, asfixie prin circulara de cordon, pe un cordon ombilical lung, 90 de centimetri, in mod normal el avand 50 de centimetri".

La randul sau, Anca Serbanoiu, medicul acuzat de malpraxis, a declarat ca nu are ce sa-si reproseze.

"Conduita mea a fost absolut corecta, medicala, la internare pacienta nu prezenta o problema acuta, am decis sa fie monitorizata, copilul era ok la momentul acela, nimic nu forta o cezariana, fatul era de 34 de saptamani, cezariana fiind contraindicata potrivit protocoalelor noastre", a mai declarat sursa citata.

La randul sau, directorul Spitalului Judetean de Urgenta Buzau, Claudiu Damian, a precizat ca spitalul de demarat o ancheta pe cale administrativa. "Suntem deschisi la colaborare si vom pune la dispozitie toate datele organelor competente, Colegiului medicilor, Parchetului, pentru a face lumina in acest caz si a vedea daca este o greseala in terapia mamei si a fatului", a spus acesta.