Numarul persoanelor care s-au imbolnavit de rujeola de la inceputul epidemiei a ajuns la 10.836, iar 38 de pacienti au murit. In ultima saptamana, medicii au mai confirmat prin analize de laborator aproape 90 de cazuri, cele mai multe in Prahova. Centrul National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) a anuntat ca in ultima saptamana au fost confirmate 87 de noi cazuri de rujeola, potrivit news.ro.

Cele mai multe cazuri, respectiv 31, s-au inregistrat in judetul Prahova, in timp ce in judetul Vaslui au aparut 23 de cazuri noi. S-a mai confirmat diagnostic de rujeola la 9 persoane din Constanta, 6 din Braila, cate 5 din Bucuresti si Ialomita, 4 in Neamt, 2 in Brasov si cate unul in Dambovita si Ilfov. Numarul total al persoanelor care s-au imbolnavit de rujeola de la inceputul epidemiei a ajuns la 10.836, iar 38 de pacienti au murit.

In aceasta saptamana a fost confirmat primul caz de rujeola din Tulcea, singurul judet din tara in care nu aparuse cazuri pana in prezent. Potrivit specialistilor, rujeola este o boala infectioasa care adesea duce la complicatii. Din 4 persoane care fac rujeola, una are nevoie de spitalizare. Pentru un pacient dintr-o mie, rujeola este mortala.