Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, a declarat joi seara, referitor la situatia Spitalului de Arsi, ca va face propria ancheta, adaugand ca in acest moment nu poate indica o solutie pentru problemele din aceasta unitate, potrivit Agerpres.

Sorina PinteaFoto: AGERPRES

"Deocamdata n-as putea sa va dau o solutie, nu am in acest moment o solutie pentru ca maine voi face niste evaluari mai complete si va trebui de comun acord sa gasim solutii, cu cei de la spital, cu cei de la Casa de Asigurari de Sanatate, cu Ministerul Sanatatii in primul rand. Dar intreb eu, daca in Spitalul de Arsi, cat timp a fost inchisa Terapia Intensiva, nu s-a tratat niciun mare ars atunci de ce spitalul a beneficiat de programul terapie intensiva pentru arsi? Pot sa pun si eu intrebari. Voi face propria ancheta pentru ca am condus un spital si stiu cum sa verific (...), pentru ca nu e vorba de un control, e vorba de o evaluare, trebuie sa-mi fac o imagine, ca sa pot propune solutii. De asemenea, trebuie sa am date concrete ca sa pot propune solutii autoritatilor, pana la urma va fi o chestiune pe care va trebui sa o rezolvam impreuna. Dar sa presupunem ca maine platim toate datoriile spitalului, ce facem mai departe? Pentru ca analizand situatia, mi-am dat seama ca lucrurile vor evolua la fel. Nu se va intampla nimic", a declarat ministrul Sorina Pintea la Digi24.

Ministrul Sanatatii a mentionat ca banii din programul pentru mari arsi al ministerului vor fi repartizati spitalelor in functie de adresabilitate, acolo unde se trateaza pacientii.

"Avem la Ministerul Sanatatii un program pentru mari arsi care are un buget de un milion de lei si pe care urmeaza sa-l repartizam in functie de adresabilitatea fiecarui spital. Adica sa dam bani acolo unde se trateaza pacientii. (...) Si acolo (la Floreasca n.red.) vom da bani pentru marii arsi. Repet, din acest buget, poate nu este cat l-am fi dorit, dar eu cred ca gestionat eficient poate sa ne aduca beneficii, pacientilor, pentru ca pentru asta avem acesti bani", a mai spus Sorina Pintea