Spitalul Judetean de Urgenta din Tulcea va plati anul acesta 1,4 milioane de lei angajatilor care au dat in judecata institutia din cauza neachitarii unor drepturi salariale in urma cu aproape 10 ani, anunta Agerpres. Suma reprezinta o parte din drepturile banesti, prime de stabilitate, tichete de masa si cel de-al 13-lea salariu din 2008 si 2009, castigate de angajati in urma hotararilor judecatoresti emise in perioada 2010-2016 si ramase definitive si executorii.

"Bugetul SJU poate acoperi cheltuiala aferenta platii acestei sume. Avem insa si promisiunea Ministerului de Finante si a Ministerului Dezvoltarii de a acoperi aceasta suma, asa cum s-a intamplat si in urma cu doi ani", a declarat pentru Agerpres managerul spitalului, Tudor Nastasescu.

De altfel, pe site-ul spitalului a fost afisata situatia actualizata privind plata drepturilor banesti castigate de angajati prin hotarari judecatoresti, cei aproape 170 de salariati urmand sa-si recupereze integral debitele pana in anul 2020, inclusiv.

"Pe langa procesele castigate pentru cei aproape 170 de salariati ai Spitalului Judetean din Tulcea, federatia noastra a avut succes anul trecut in instanta si in favoarea angajatilor Spitalului orasenesc Macin carora nu li s-au respectat prevederile Contractului Colectiv de Munca referitoare la acordarea tichetelor de masa", a precizat presedintele filialei teritoriale a Federatiei Sanitas, Ioan Zebreniuc.