Medicii au anuntat, marti, confirmarea virusului gripal la alte patru persoane care au murit in ultima perioada, fiind vorba despre doua femei si doi barbati din judetele Mures, Bihor, Ilfov si Iasi. Toti pacientii sufereau de boli cronice si nu se vaccinasera antigripal, numarul deceselor ajungand la 26.

Centrul National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) a anuntat, marti, confirmarea virusului gripal la alti patru pacienti care au decedat.

Trei dintre pacienti au avut virus gripal de tip B - o femeie de 63 de ani din judetul Mures, o femeie de 72 de ani din Iasi si un barbat de 72 de ani din Ilfov ￯ toti avand boli cronice si nefiind vaccinati antigripal.

Femeia din Mures a murti in cursul zilei de luni, in timp ce celelalte doua decese s-au inregistrat la inceputul lunii februarie.

De asemenea, s-a confirmat virus gripal de tip A, pandemic, la un barbat de 77 de ani din judetul Bigor, decedat in 10 februarie. De asemenea, pacientul nu fusese vaccinat si suferea de diferite boli cronice.

Potrivit specialistilor, numarul deceselor provocate de gripa a ajuns la 26.