Un barbat internat la Institutul Regional de Oncologie din Iasi a murit in spital din cauza virusului gripal, acesta fiind al doilea deces provocat de gripa raportat in ultima saptamana de unitatea medicala, anunta Agerpres. Managerul Institutului de Oncologie Iasi, Mirela Grosu, a declarat ca barbatul in varsta de 49 de ani era internat la Clinica de Hematologie pentru a se trata pentru leucemie acuta mieloblastica.

"Gripa a debutat pe 27 februarie. Pe 1 februarie am primit confirmarea. Pacientul a fost mutat la terapie intensiva. Pacientii care sufera de leucemie sunt cei mai expusi riscurilor, mai ales in contextul epidemiei de gripa, deoarece au sistemul imunitar extrem de scazut", a declarat Mirela Grosu.

Acesta este cel de-al doilea deces cauzat de gripa inregistrat in acest spital.

Pe 5 februarie, Institutul Regional de Oncologie din Iasi a intrat in carantina, dupa ce la 10 dintre pacienti s-a confirmat prezenta virusului gripal. Dintre acestia, cinci au fost dusi in stare grava la Clinica de Terapie Intensiva, doi dintre ei decedand.

In prezent la terapie intensiva se mai afla un singur pacient care are si virus gripal, iar alti doi sunt in Clinica de Hematologie.