Diplomaţii ruşi expulzaţi de Statele Unite în urma scandalului otrăvirii cu un agent neurotoxic a fostului spion rus Serghei Skripal şi a fiicei sale, în Marea Britanie, au început să părăsească ambasada Rusiei la Washington. Potrivit AFP, aproximativ 50 de bărbaţi, femei şi copii au fost văzuţi părăsind ambasada, sâmbătă după-amiază, cu un autocar albastru.

Serghei SkripalFoto: Captura YouTube

Ambasadorul rus la Washington, Anatoli Antonov, a declarat pentru agenţia TASS că diplomaţii expulzaţi vor părăsi SUA astăzi, scrie News.ro.

Cele 171 de persoane (60 de diplomaţi şi familiile lor) vor fi transportate în Rusia cu două avioane trimise de guvernul de la Moscova.

Statele Unite au decis expulzarea a 60 de diplomaţi ruşi în urma otrăvirii cu un agent neurotoxic a lui Serghei Skripal şi fiicei sale, în 4 martie la Salisbury, în Anglia.

Potrivit unor oficiali de rang înalt din cadrul administraţiei Trump, între ruşii expulzaţi s-ar afla 12 spioni despre care Washingtonul crede că acţionează sub acoperirea diplomatică a misiunii ruse la ONU.

Aceste măsuri vizează să semnaleze faptul că în Statele Unite acţionează un număr "inacceptabil de mare" de spioni ruşi şi reprezintă o măsură de retorsiune în otrăvirea fostului dublu agent rus Serghei Skripal şi a fiicei sale în Regatul Unit. În plus, Donald Trump răspunde astfel folosirii de către Rusia a unei arme chimice militare pe teritoriul Regatului Unit.

Administraţia Trump a decis să expulzeze 60 de diplomaţi ruşi şi să închidă Consulatul Rusiei la Seattle în contextul în care Statele Unite şi Uniunea Europeană caută soluții să pedepsească împreună Moscova în urma otrăvirii fostului spion rus Serghei Skripal şi a fiicei sale pe teritoriul Marii Britanii.