Ksenia Sobciak, candidata la alegerile prezidentiale din Rusia si apropiata de opozitia liberala, afirma ca a fost agresata duminica, la Moscova, de un barbat care a lovit-o si a stropit-o cu un lichid care s-a dovedit a fi apa, relateaza AFP.

"Am fost atacata de un barbat. M-a lovit si am cazut. M-a stropit cu ceva, strigand 'Asta este pentru Jirinovski'. Am anuntat politia", a anuntat Ksenia Sobciak pe Twitter.

Politia rusa a anuntat ca l-a retinut pe agresor si a precizat ca lichidul cu care a fost stropita Ksenia Sobciak era apa.

Ksenia Sobciak i-a aruncat un pahar cu apa in fata candidatului extremei drepte la prezidentiale, Vladimir Jirinovski, saptamana trecuta, in cursul unei dezbateri televizate, dupa ce aceasta a insultat-o copios.

Fosta vedeta de televiziune, simbol al tineretului instarit din Rusia si detestata de multi cetateni, Ksenia Sobciak, in varsta de 36 de ani, este una din rarele surprize ale acestor alegeri in care victoria presedintelui Vladimir Putin pare jucata dinainte.

In ciuda acuzatiilor ca ar fi o "marioneta a Kremlinului", fosta vedeta de televiziune Ksenia Sobciak, devenita in ultimii ani jurnalist independent, a formulat critici de o duritate neasteptata la adresa lui Vladimir Putin.