Televiziunea publica de stiri RT (ex-Russia Today) sustine ca i se vor inchide toate conturile din Marea Britanie, dupa o decizie "definitiva" a bancii sale britanice, scrie AFP.

Banca NatWest a avertizat RT ca "toate conturile din banca vor fi anulate si inchise in 12 decembrie", potrivit unei scrisori datate 12 octombrie si publicata pe site-ul televiziunii pro-Kremlin.

"Aceasta decizie este definitiva si nu suntem dispusi sa discutam", se arata in scrisoarea bancii.

"Ne inchid toate conturile bancare din Marea Britanie. Toate conturile noastre", a scris luni, pe Twitter, redactorul sef Margarita Simonian. "Traiasca libertatea de exprimare!", adauga aceasta.

"Se pare ca Londra, decizand sa paraseasca Uniunea Europeana, a abandonat Europei toate obligatiile sale fata de libertatea de exprimare", a comentat pe Facebook purtatoarea de cuvant a ministerului Afacerilor Externe, Maria Zaharova.

Lansata in 2005, televiziunea RT (ex-Russia Today) este finantata de statul rus si emite in engleza, araba si spaniola. Exista, de asemenea, si o versiune in franceza a site-ului sau.

"S-ar putea, sau nu, ca (decizia inchiderii conturilor RT) sa aiba legatura cu noile sanctiuni britanice si americane impotriva Rusiei care ar putea fi anuntate in perioada urmatoare", a declarat Margarita Simonian pentru ziarul rusesc RBK.

Statele Unite si Marea Britanie au amenintat in acest week-end ca ar putea impune noi sanctiuni economice impotriva Siriei si Rusiei, in urma bombardamentelor aviatiei siriene si rusesti asupra cartierelor rebele din Alep.

In acelasi timp, o batalie juridica are loc intre Moscova si actionarii fostului gigant petrolier Iukos, care a condus in mai multe randuri la inchetarea unor bunuri rusesti in strainatate, inclusiv conturi bancare care apartin presei de stat.