Ministerul rus de Finante vrea sa taie cheltuielile pentru aparare in 2017-2019 cu 6% fata de nivelul din acest an, a declarat vineri o sursa pentru Reuters, insa presedintele Vladimir Putin a afirmat ca este important sa se ramana la nivelul prestabilit.

Vladimir PutinFoto: Agerpres / Tanjug

Parerile diferite asupra cheltuielilor pentru aparare fac parte dintr-o lupta continua asupra celtuielilor prioritare pentru Rusia in conditiile in care pretul scazut al petrolului si sanctiunile impuse de Occident pe fondul conflictului din Ucraina au afectat economia Rusiei producand un deficit bugetar.

Ministerul de Finante vrea sa reduca cheltuielile in cadrul unei taieri generale de 6% a cheltuielilor guvernamentale, a precizat sursa guvernamentala.

Taierile propuse nu vor afecta salariile din sectorul bugetar sau pensiile, a precizat sursa guvernamentala, adaugand ca propunerile se afla inca in stadiu de discutie si ar putea sa se schimbe.

Finantele s-au lovit in trecut, in numeroase ocazii, de o opozitie puternica din partea Ministerului Apararii si a serviciilor de securitate atunci cand au propus diminuarea bugetului.

Putin a declarat vineri in cadrul unei sedinte a cabinetului ca "toate responsabilitatile si planurile bugetare pe care le-am luat mai devreeme in sfera apararii si securitatii guvernamentale trebuie sa fie, fara discutii, respectate".