Peste 15 nave militare ale flotei ruse de la Marea Neagra si peste 10 nave din cadrul flotei de la Marea Caspica au iesit in larg pentru realizarea unei "inspectii inopinate" in scopul verificarii gradului de pregatire de lupta a fortelor armate ale Federatiei Ruse, anunta Agerpres, citand agentiile de presa TASS si RIA Novosti.

Peste 4.000 de militari si circa 300 de unitati de tehnica militara ale celor doua Flote sunt implicate in manevrele militare din cele doua mari.

De asemenea, baza militara rusa din Osetia de Sud, care participa la aceasta verificare, a fost plasata in stare maxima de lupta, a anuntat serviciul de presa al districtului militar Sud, precizand ca pe poligon au iesit aproape 1.000 de militari.

Vladimir Putin a ordonat joi ample manevre militare in mai multe regiuni ale Rusiei, inclusiv in cea care include Crimeea si zona de frontiera cu Ucraina.

Liderul rus a ordonat sa fie efectuata o "inspectie inopinata" in scopul verificarii pregatirii de lupta a fortelor armate in trei din cele patru districte militare ale Federatiei Ruse - Sud, Vest si Centru - precum si in cadrul Flotei ruse a Nordului si al comandamentelor Fortelor aeriene si trupelor aeropurtate.