Generalul american Philip Breedlove, comandantul in exercitiu al fortelor NATO din Europa, a fost acuzat de Serghei Koshelev, seful Departamentului pentru cooperare internationala din Ministerului rus al Apararii, ca "depune toate eforturile" pentru a distruge relatiile deja tensionate dintre Rusia si Alianta Nord-Atlantica, potrivit Sputnik News.

Philip BreedloveFoto: Agerpres

"Toate declaratiile recente ale lui Breedlove par sa aiba un singur scop: acela de a ruina relatiile dintre Rusia si NATO, astfel incat sa fie extrem de greu ca ele sa mai poata fi restabilite", a afirmat Serghei Koshelev la postul de radio Russkaya Sluzhba Novostei (Russian News Service).

Generalul american Philip Breedlove este un critic vehement al politicii externe a Rusiei, acuzand Moscova de faptul ca foloseste conflictele inghetate "ca pe o unealta".

De asemene, Breedlove a avertizat in repetate randuri ca Rusia reprezinta o amenintare pentru securitatea Europei si a Statelor Unite.

Philip Breedlove este comandantul in exercitiu al fortelor NATO din Europa, insa mandatul sau se va incheia in aceasta primavara. Presedintele SUA, Barack Obama, l-a desemnat, in urma cu o luna, pe generalul Curtis Scaparroti pentru functia de comandant al Aliantei Nord-Atlantice in Europa. Curtis Scaparrotti, in prezent comandant al fortelor americane din Coreea de Sud, il va inlocui in functie pe generalul Philip Breedlove.