Dmitri Kamenshchik, proprietarul aeroportului Domodedovo din Moscova - cel mai mare din Rusia - a fost arestat joi, a anuntat Comitetul de Investigatii rus, citat de Reuters. Un purtator de cuvant al institutiei de stat responsabile cu efectarea investigatiilor penale a aratat intr-o declaratie de presa ca acuzatiile care i se aduc lui Dmitri Kamenshchik, care este si presedintele consiliului Domodedovo, sunt legate de masurile de securitate ale aeroportului in vigoare in momentul atacului terorist din 2011.

Dmitri KamenshchikFoto: domodedovo.ru

Potrivit lui Vladimir Markin, reprezentantul Comitetului de Investigatii, Kamenshchik impreuna cu alte 3 persoane a fost implicat in introducerea unui nou sistem de verificarea persoanelor care intra in aeroport, sistem care, cred investigatorii, a slabit securitatea aeroportului.

Comitetul de Investigatii a adus acuzatii, la inceputul acestei luni, impotriva altor 3 persoane, actuali si fosti angajati ai Domodedovo.

In cadrul unei informari desfasurate la inceputul saptamanii, Kamenshchik a respins acuzatiile comitetului la adresa celor 3, spunandu-le reporterilor ca nu a existat "nicio infractiune". Kamenshchik si-a sustinut afirmatiile cu inregistrari video si documente.

Peste 30 de persoane au murit in ianuarie 2011 intr-un atac sinucigas cu bomba la aerportul Domodedovo. Atacatorul s-a aruncat in aer in zona de "Sosiri" a aeroportului.

Revista Forbes estimeaza averea actuala a lui Kamenshchik la 2,9 miliarde dolari.