Revista ruseasca New Times a fost amendata de o agentie a statului si atacata de hackeri in ziua in care a publicat o investigatie despre fiica lui Vladimir Putin, scrie The Guardian.

HotNews.roFoto: Hotnews

Agentia audiovizuala ruseasca a emis luni un avertisment si a amendat revista New Times pentru un articol publicat in luna ianuarie care mentiona grupul ultranationalist ucrainean Pravy Sektor fara a preciza ca este interzisa in Rusia, scrie cotidianul RBC.

O publicatie poate fi inchisa in cazul in care primeste 2 avertismente in decurs de 12 luni.

New Times, infiintata in 1943, a abordat in ultimii ani o pozitie mai critica la adresa Kremlinului.

Amenda si avertismentul au venit in aceesi zi in care revista a publicat noi informatii despre fiica cea mare a lui Vladimir Putin, Maria.

Totodata, site-ul revistei a cazut luni, timp de cateve ore.

Kremlinul este suspectat de multa vreme ca efectueaza atacuri cibernetice asupra oponentilor politici si a site-urilor critice.

Editorul New Magazine, Yevgenia Albats, a precizat ca revista a mai fost victima unui astfel de atac in 2013, dupa ce a publicat un interviu cu oponentul lui putin Mihail Hodorkovski.

Folosindu-se de date academice, informatii publice si declaratii ale unor angajati, New Times a decoperit ca fiica cea mare a lui Putin, Maria, in varsta de 30 de ani, locuieste intr-o cladire bine pazita din apropierea ambasadei americane din Moscova si studiaza, de la absolvire, intr-un centru de endocrinologie aflat in subordinea Ministerului Sanatatii.

Il are drept profesor coordonator pe Ivan Dedov, care a primit onoruri de stat din partea lui Putin, decretul fiind publicat luni. Fiul lui Dedov a fost numit recent judecatorul la Curtea Europeana a Drepturilor Omului din partea

Rusiei.

Mariei ii place sa calatoreasca iar in studentie a facut turul Marii Mediterane pe un mega-yacht, insotita de prieteni, scrie New Times.