Presedintele Rusiei, Vladimir Putin, recurge la ajutorul vechilor inamici, talibanii, cu care face schimb de informatii secrete in lupta impotriva gruparii Stat Islamic, ce dispune de tot mai multi combatanti in Afganistan, relateaza CNN, preluata de Mediafax.

O purtatoare de cuvant a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a declarat ca singurele contacte intre Moscova si talibani sunt pentru schimburi de informatii referitoare la lupta impotriva gruparii teroriste Stat Islamic.

Un comandant american afirma in Congres luna trecuta ca gruparea Stat Islamic a capatat forta in Afganistan in ultimele luni, avand aproximativ 3.000 de combatanti in aceasta tara.

Afganistanul se invecineaza la nord cu fostele republici sovietice Turkmenistan, Uzbekistan si Tadjikistan, iar Kazahstanul se afla intre aceste tari si Rusia.

"Rusia si Putin sunt foarte ingrijorati cu privire la trecerea teroristilor, insurgentilor, islamistilor peste aceste granite", a explicat locotenentul Mark Hertling, analist militar pentru CNN.