Rusia considera ca este nevoie de perfectionarea armelor sale nucleare ca factor de descurajare si de securitate, afirma presedintele rus Vladimir Putin intr-un documentar difuzat duminica. De asemenea, liderul de la Kremlin este de parere ca armele nuclere americane din Europa reprezinta o amenintare mai mare pentru Rusia decat reprezinta Rusia pentru Statele Unite. Putin mai spune ca spera ca "niciun nebun de pe pamant" sa nu decida sa foloseasca arme nucleare, iar un al treilea razboi mondial ar reprezenta "o catastrofa", potrivitSpuntniknews.com.

Vladimir PutinFoto: Agerpres / Tanjug

"Statele Unite continua sa aduca arme nucleare in Europa inca de la sfarsitul celui de-al doilea razboi mondial, fiind o putere nucleara. De ce este acest lucru periculos? Pentru ca armele noastre nu pot atinge teritoriul Statelor Unite, in timp ce armamentul american stationat in Europa poate atinge teritoriul rus, ceea ce inseamna un risc strategic mai mare decat reprezinta rachetele noaste intercontinentale pentru America", a afirmat Vladimir Putin.

"Armamentul nuclear este baza politicii noastre de securitate, insa nu vom face amenintari nucleare fata de nimeni", a dat asigurari liderul de la Kremlin, adaugand ca "Vreau sa cred ca nu exista nici nebun de pe Pamant care ar decide sa foloseasca arme nucleare".

Un al treilea razboi mndial ar insemna "o catastrofa la scara globala", mai spune Vladimir Putin.