Armata rusa nu a utilizat toate mijloacele militare in Siria si ar putea recurge la "capabilitati suplimentare" in caz de necesitate, a declarat sambata presedintele rus Vladimir Putin, potrivit Reuters.

Avioane rusesti de vanatoare SU-25Foto: Agerpres/EPA

"Vedem cat de eficient pilotii si agentii nostri de informatii isi coordoneaza eforturile cu Fortele terestre, cu Fortele navale, folosind cele mai moderne tipuri de armament", a declarat Vladimir Putin, sambata, referindu-se la operatiunile ruse in Siria.

"Vreau sa subliniez ca acestea nu sunt nici pe departe capacitatile noastre. Avem capabilitati suplimentare. Si le vom folosi daca va fi nevoie", a subliniat liderul rus intr-un discurs sustinut cu ocazia Zilei serviciilor de securitate.

Rusia a lansat, incepand din septembrie, raiduri aeriene in Siria, pentru a ajuta Administratia Bashar al-Assad. Ulterior, armata rusa a trimis un numar limitat de militari in Siria si a instalat sisteme antiaeriene S-400. Moscova sustine ca ataca exclusiv pozitii ale retelei teroriste Stat Islamic, dar NATO a denuntat bombardamente ruse asupra unor pozitii insurgente.

Recent, Vladimir Putin exprima speranta ca "nu vor fi necesare" arme nucleare pentru a pune capat amenintarii reprezentate de reteaua terorista Stat Islamic.

Siria se confrunta, incepand din martie 2011, cu revolte reprimate violent si cu un conflict militar intre serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad, fortele opozitiei si grupuri teroriste, inclusiv reteaua sunnita Stat Islamic (Stat Islamic in Irak si Siria / Stat Islamic in Irak si Levant). Bilantul conflictului este de cel putin 250.000 de morti