Doua televiziuni controlate de Kremlin au difuzat accidental, miercuri, un document secret, in care erau prezentate schitele unei arme numite Status-6, proiectata de catre un constructor de submarine nucleare. Autoritatile au recunoscut ca cele doua televiziuni ruse au prezentat planurile, considerate secrete militare, ale unui nou sistem de torpile nucleare,relateaza Global Post.

TorpilaFoto: Captura Youtube.com

Televiziunile rusesti, NTV si Channel One, au difuzat informatii secrete despre un prototip de torpile nucleare, care, daca ar fi lansate de pe submarine, ar putea sa creeze zone extinse de contaminare radioactiva, improprii pentru desfasurea activitatii militare sau economice.

Imaginile cu pricina au fost filmate in timpul unei intalniri a presedintelui Vladimir Putin cu oficialii militari din orasul Soci, de pe coasta Marii Negre. Documentul secret a fost difuzat, marti, de catre cele doua televiziuni detinute de stat, inainte de a fi sters a doua zi de pe site-urile acestora. Insa, mai multe publicatii online rusesti au continuat sa difuzeze capturi foto ale schitelor prototipului de torpile nucleare.

"Este adevarat ca mai multe informatii secrete au intrat in cadru, insa imaginile au fost sterse ulterior. In viitor vom lua cu siguranta masuri preventive pentru ca asa ceva sa nu se mai intample niciodata", a sustinut purtatorul de cuvant al administratiei prezidentiale ruse, Dmitry Peskov.

Documentul secret a fost filmat din greseala, de catre un cameraman, in timpul unei intalniri oficiale a presedintelui Putin, la care acesta a promis ca Rusia isi va intari potentialul strategic al fortei nucleare.