The Moscow Times, singurul ziar in engleza care mai exista la ora actuala in Rusia, isi va pierde actualul editor sef, Nabi Abdullaev, aflat la conducere de peste un an, scrie Meduza.io. Abdullaev a declarat intr-un interviu pentru Slon acordat miercuri, ca unul dintre principalele motive pentru plecarea sa este faptul ca nu se intelege cu noul proprietar al publicatiei, Demian Kudriavtsev, in privinta "diviziunii puterilor administrative asupra biroului editorial, nu in legatura cu politica de continut".

HotNews.roFoto: Hotnews

The Moscow Times urmeaza sa treaca luna viitoare de la format de cotidian la cel de saptamanal.

In primavara, compania media finlandeza care detinea The Moscow Times a vandut publicatia, aceasta fiind achizitionata de de mogulul media Demyan Kudryavtsev, fost sef executiv al editurii rusesti Kommersant. Odata cu schimbarea patronajului, Moscow Times a incetat sa fie detinuta de firme straine.

"Se creaza un nou ziar aici si, din cate inteleg, fostul model (cel sub patronaj finlandez - n.red.) nu il multumeste pe Demyan Kudryavtsev. In calitate de editor sef, nu sunt dispus sa accept ca autoritatea mea sa fie diminuata, astfel incat am decis sa plec", a declarat Abdullaev pentru Slon.