Familia primului soldat rus mort in Siria nu crede teza suicidului, avansata de armata, scrie AFP. "Nu e o sinucidere", a declarat Ekaterina, sora sa, in conditiile in care familia se pregateste sa il ingroape pe Vadim Kostenko, intr-un sat din sud-vestul Rusiei.

In ciuda celor 14 ani ai sai, Ekaterina a devenit purtatorul de cuvant al familiei sale, parintii fiind prea afectati de durere. Ea raspunde ziaristilor din casa familiei sale din Greceanaïa Balka, o mica localitate in apropiere de Krasnodar.

Potrivit armatei, Vadim Kostenko, un tehnician militar in varsta de 19 ani, s-a spanzurat in timpul unei permisii in baza aeriana din Hmeimim, in nord-vestul Siriei. Anchetatorii sustin ca acesta avea probleme cu o tanara fata.

Dar familia sa nu crede in aceasta varianta.

"Cadavrul sau a sosit noaptea trecuta. Am vazut ca avea nasul si barbia sparte. Avea urme in jurul gatului", povesteste Ekaterina.

Cateva zeci de persoane, dintre care multi soldati in tinuta de camuflaj, s-au adunat miercuri in jurul locuintei, aducand coroane si buchete de flori.

Ramasitele sale urmeaza sa fie ingropate in fata a circa o suta de persoane in cimitirul satului, la circa o ora si jumatate de mers cu masina de capitala regionala, Krasnodar.

"Nimeni nu crede istoria sinuciderii. Nu ar fi putut sa-si puna capat zilelor din cauza unei fete. Nu e genul asta de baiat", sustine Svetlana Shpag, o fosta colega a mamei lui Vadim.

Parchetul militar rus a anuntat miercuri ca o ancheta a fost deschisa pentru a determina circumstantele mortii lui Vadim Kostenko.

"Primele elemente ale anchetei indica faptul ca Vadim Kostenko s-a sinucis prin spanzurare in timpul unei permisiuni din cauza unor probleme in viata sa privata", a spus un purtator de cuvant militar, citand rezultate ale autopsiei.