Rusia intentioneaza sa construiasca o a doua baza militara de dimensiuni mari in apropierea granitei cu Ucraina,in conditiile in care NATO a acuzat deja Moscova ca sprijina cu trupe rebelii separatisti pro-rusi din estul statului vecin, transmite Reuters.

Noua baza militara va gazdui 5000 de soldati si armament greu, potrivit unor documente publice si oamenilor care lucreaza la fata locului.

Baza este localizata intr-un punct mai estic decat cea din regiunea Belgorod, aflata de asemenea in constructie si anuntata de Reuters la inceputul acestei luni, insa ramane aproape de granita regiunea Lugansk,z ona din Ucraina controlata de separatisti.

Bazele fac parte din masarea militara ruseasca de-a lungul liniei de confruntare cu vestul, care se intinde la Marea Neagra pana in sudul Marii Baltice, o linie de demarcatie ce aminteste de Cortina de Fier din timpul Razboiului Rece.

Rusia si-a marit in ultima perioada si prezenta militara in Siria.

NATO si guvernul pro-occidental din Ucraina acuza Moscova ca foloseste bazele de la granita cu fosta republica sovietica pe post de avanposturi de unde trimite trupe in zonele din Ucraina in care aproape 8.000 de persoane au fost ucise incepand cu aprilie 2014.