Postul rus de televiziune Rossia 1 l-a avut, recent, invitat pe un "fermier" din Republica Moldova, care a vorbit despre un "genocid" in tara sa, in contextul in care exporturile de fructe sunt stopate, iar "TIR-urile stau inutil in parcare". Site-ulAgora.mdarata, insa, ca asa-numitul fermier este de fapt un jurist care anul trecut a candidat la parlamentare din partea Partidului Socialistilor.

Un "fermier" moldovean prezentat la Rossia 1 e, de fapt, administrator la o firma de mediaFoto: agora.md

Veaceslav Anghel a comentat in cadrul emisiunii Vesti Nedeli, emisiune informativa cunoscuta drept un instrument-cheie in propaganda rusa pe plan intern. Anghel a fost prezentat in calitate de fermier.

Dar Agora.md arata ca, potrivit datelor centralizate de comisia electorala pentru parlamentarele de anul trecut, Veaceslav Anghel figureaza ca jurist si ca administrator la societatea Exclusiv Media SRL. El a candidat pe locul 46 pe lista candidatilor PSRM pentru functia de deputat. Este domiciliat in satul Sadova din raionul Calarasi, iar firma sa Exclusiv Media ofera servicii de publicitate si editeaza si difuzeaza in Republica Moldova ziarul "Argumenti i Fakti v Moldove".

Potrivit sursei citate, el a mai aparut si intr-un spot publicitar al PSRM, unde joaca rolul unui fermier care ii sprijinea pe socialisti pentru ca, intre altele, aveau sa redeschida piata rusa pentru moldoveni.