Elton John a declarat ca Vladimir Putin l-a sunat pentru a discuta cu el despre comunitatea LGBT, si ca va avea o intalnire cu presedintele rus, dar Kremlinul neaga aceasta discutie, informeaza Radio Free Europe.

Vladimir Putin facand exercitii fizice in resedinta sa din SociFoto: Captura YouTube

Elton John a postat pe contul personal de Instagram ca "ii multumeste lui Vladimir Putin pentru ca l-a apelat" si ca "este deschis pentru o discutie fata in fata despre egalitatea comunitatii LGBT in Rusia”.

Purtatorul de cuvant Dmitry Peskov a declarat pentru agentiile de stiri din Rusia ca acest apel nu a existat. "Putin nu a avut o conversatie cu Elton John si nu stim de o cerere a acestuia pentru o intalnire cu el" a declarat Peskov pe marti.

"Presedintele a fost intotdeauna deschis pentru discutii asupra drepturilor omului. Sunt sigur ca este va fi pregatit pentru o intalnire cu Elton John, daca va exista o astfel de cerere”.

Garry Farrow, publicistul lui Elton John, a confirmat continutul postarii de pe Instagram.

Atitudinea oficialilor din Rusia legata de drepturile comunitatii gay a luat o turnura negativa in ultimii ani. Kremlinul a fost aspru criticat de natiunile vestice inainte de Olimpiada de Iarna de la Sochi pentru legea ce face ilegala transmiterea "propagandei relatiilor sexuale nontraditionale catre minori”.

Saptamana trecuta, Vitaly Milonov, un parlamentar ce a promovat propaganda antigay a primit o medalie pentru "servii aduse tarii”.

In plus, Milonov a declarat in ziarul rus Izvestia ca il provoaca pe Elton John pentru o dezbatere publica legata de drepturile LGBT. Acesta a criticat comunitatea gay pentru ca " distruge principiile, valorile si morala traditionala”.

Intrebat daca s-a intalnit sau se va intalni cu activisti gay, Vladimir Putin "a asigurat ca lucreaza cu astfel de oameni, unii dintre ei fiind chiar premiati”.