Partenerul traditional din antrenamentele de judo ale lui Vladimir Putin, Arkady Rotenberg, impreuna cu colaboratorul sau miliardar, Alexander Ponomarenko, sunt pe cale sa devina principalii actionari in cel mai mare aeroport rusesc - Sheremetyevo, potrivit unui ordin semnat vineri de liderul de la Kremlin, informeaza The Moscow TImes.

HotNews.roFoto: Hotnews

Putin a ordonat consolidarea activelor detinute de stat in aeroport cu cele detinute de TPS Avia Company. Aceasta firma apartine celor doi parteneri, Rotenberg si Ponomarenko.

Cota statului din compania ce va rezulta dupa fuziunea anuntat trebuie sa fie de minim 30%, se arata in ordinul lui Putin.

In 2013, TPS Avia a castigat contractul pentru extinderea aeroportului, prin constructia unui nou terminal si conectarea acestuia cu celelalte printr-un tren subteran.

Compania trebuie sa termine constructiile pana in 2018 si sa investeasca pana la 635 de milioane de dolari in proiectul ce include si un terminal de marfuri si un complex de alimentare cu combustibil.

Sheremetyevo este unul din proiectele de infrastructura cheie pentru Cupa Mondiala de fotbal ce se va desfasura in Rusia, primind bani de la stat si pentru o noua pista ce trebuie realizata pana la debutul turneului.