Dupa distrugerea produselor alimentare straine, autoritatile ruse ar putea incepe sa arunce in foc si imbracamintea de contrabanda, care desi este confiscata in vama, ajunge totusi pe rafturile magazinelor din Rusia, scrie paginaderusia.ro.

Propunerea vine din partea sefului Asociatiei Textilistilor din Rusia (ATR), Samil Ildarov, care a adresat o cerere presedintelui Vladimir Putin.

In opinia lui Ildarov, distrugerea produselor textile de contrabanda va fi benefica pentru companiile autohtone, care vor fi in masura sa produca produse competitive.

Printre altele, Ildarov propune impunerea unei interdictii la achizitionarea de textile importate pentru companiile de stat, inclusiv achizitionarea de textile tehnice.

"In ultimii 14 ani, ponderea industriei textile ruse in produsul intern brut al Rusiei a scazut de 30 de ori - de la 12% la 0,4%. Ne asteptam ca restrictiile la import vor incuraja accesul pe piata interna rusa a unor produse locale si va incuraja companiile occidentale sa deschida fabrici in Federatia Rusa ", se arata in scrisoare ATR.

In luna august, autoritatile ruse, la ordinul lui Vladimir Putin au demarat distrugerea produselor confiscate din cauza embargoului impus de Moscova. Sute de tone de produse lactate si din carne, legume si fructe sunt distruse la frontiera cu buldozerele si prin incinerare.