Politia rusa a anuntat marti ca a demontat o retea "criminala internationala", care a produs, pentru 30 de milioane de dolari, branza de contrabanda, folosing cheag adus din tarile occidentale al caroui import este interzis in Rusia, transmite AFP.

Autoritatile "au pus capat activitatilor unei bande criminale internationale ale carei membri au fost implicati de mai multa vreme contrabanda cu produse straine sub embargo", a declarat intr-un comunicat de presa un purtator de cuvant al politiei, Elena Alekseieva.

Potrivit comunicatului, sase persoane au fost arestate in regiunea Moscova. Se crede ca acestea au produs branza in valoare de 30 de milioane de dolari, folosind 470 kg de cheag care ar fi provenit din Occident. Cheagul este un coagulant natural al laptelui, fiind esential pentru fabricarea branzeturilor.

O inregistrare video difuzata de autoritatile ruse arata cum fortele de ordine ii interpeleaza pe suspecti, ii pun la sol sau ii lipesc de vehiculele, dupa care confisca soiuri diferite de branza si etichete de supermarket false.

Autoritatile ruse au precizat ca branza a fost vanduta sub o marca falsa in pietele si alimentarele din Moscova, Sankt Petersburg si din regiune. Suspectii risca pana la 10 ani de inchisoare pentru frauda, a precizat politia.