Russia Today, canal de propaganda finantat de Kremlin, sustine activ in Marea Britanie candidatura parlamentarului Jeremy Corbyn la sefia Partidului Laburist, intr-o piata media in care se bucura de 2,5 milioane de telespectatori lunar, scrieThe Daily Beast.

De cand Corbyn si-a anuntat intentia de a deveni liderul opozitiei din Marea Britanie, site-ul Russia Today scrie despre el aproape la fel de des ca despre premierul David Cameron, dar intr-o maniera mult mai buna.

Intre 1 iunie si 10 august, Corbyn a fost prezent in 25 de articole. In schimb, contracandidatii sai nu s-au bucurat de aceeasi expunere. Yvette Cooper apare de doua ori, Liz Kendall o singur data, iar Andy Burnham deloc.

Spre deosebire de rivalii sai, Jeremy Corbyn nu este strain de Russia Today. Acesta analiza evenimentele politice pentru postul de televiziune rus incepand cu anul 2007, cand critica politica lui Tony Blair din Orientul Mijlociu, dar si in 2014, cand nu era de acord cu extinderea sanctiunilor UE fata de Rusia.

Aceste comentarii sunt in intregime in concordanta cu principiile sale declarate de multi ani, dar sunt, de asemenea, compatibile politicii editoriale a Russia Today de a promova pe cei ce se opun Uniunii Europene si NATO, politicilor traditionale sau investitiilor militare.

Partidul Laburist din Marea Britanie a ramas fara lider dupa ce Ed Milband a demisionat in urma victoriei Conservatorilor la alegerile parlamentare din mai 2015.