Campania de distrugere a alimentelor aflate sub embargoul impus de Moscova pare sa se extinda, fortele de ordine fiind acuzate de confiscarea alimentelor din bagajele turistilor, scrie The Moscow Times.

In decretul privind embargoul rusesc se prevede clar ca nus e aplica alimentelor aduse pentru consumukl personal.

Potrivit sursei citate, Denis K. un user de pe un forum dedicat problemelor privind vama a scris ca vamesii din aeroportul din Moscova au confiscat 10 pachete de jamon (jambon afumat spaniol), fiecare de 600-700 de grame din bagajul unui prieten.

Vamesii ar fi spus ca ei doar urmeaza ordinele de a distruge alimentele aflate sub embargo.

Un total de 552 de alimente interzise confiscate din bagajele de mana au fost distruse in Sankt Petersburg si regiunile Leningrad, Primorye, Sahalin si Kaliningrad, a anuntat agentia sanitar-veterinara rusa.

Potrivit regulilor vamale rusesti, turistii pot introduce in tara pana la 5 kilograme de produse animale fara documente, a declarat un purtator de cuvant al Vamii Federale, el sustinand si ca nu are cunostinta de confiscari de alimente din bagajele turistilor.

Rusia distruge sute de tone de carne, fructe si branzeturi aflate sub embargoul ridicat ca raspuns la sanctiunile Occidentului.

Rusii incearca insa sa stranga alimentele care scapa de buldozerere ordonate de Putin, iar din fructe fac tuica.

La o saptamana dupa ce i-a infuriat pe multi in Rusia arzand alimentele importate ilegal din Occident, autoritatile ruse au inceput sa dea foc si florilor olandeze.