Rusia distruge sute de tone de carne, fructe si branzeturi aflate sub embargoul ridicat ca raspuns la sanctiunile Occidentului, scrie The Telegraph.

Rusia distruge cu buldozerul branza "de contrabanda"Foto: Captura Ruptly TV

Oficialii rusi au folosit buldozere si excavatoare pentru a zdrobi un mic munte de branzeturi si fructe joi, acesta fiind debutul campaniei - ordonata de Vladimir Putin - de distrugere a sute de tone de alimente suspectate ca provin din Europa.

Controversatul decret de zdrobire, ardere si ingropare a branzeturilor, fructelor si carnii de contrabanda la punctele de granita ale tarii a fost semnat saptamana trecuta de Putin, intr-o incercare de a a intari embargoul impus acum un an ca replica la sanctiunile impotriva Moscovei.

Campania de distrugere a inceput in orasul de granita Belgorod, unde televiziunea de stat a prezentat un buldozer facand zob un morman format din sapte tone de branzeturi suspectate ca provenind din UE.

Decizia a provocat un val de critici in Rusia, o tara unde se estimeaza ca 20 de milioane de oameni traiesc in saracie, si unde este vie inca memoria mai multor perioade de foamete devastatoare - inclusiv cea din timpul asediului Leningradului.