Europarlamentarul roman Laurentiu Rebega, urmarit penal, a intrat in grupul extremistilor din Parlamentul Europena, condus de Marine le Pen.

Laurentiu RebegaFoto: laurentiurebega.ro

Rebega ajuta astfel grupul Europei Natiunilor si Libertatii - un grup de extrema dreapta ce se opune imigrantilor, inclusiv celor romani - devenind cel de-al 38-lea membru si aducand in grup ce-a de-a opta nationalitate.

Conditiile privind numarul de membri si de nationalitati incluse (minim 7) au creat probleme Marinei Le Pen, care a reusit abia in iunie 2015 sa constituie grupul din PE, la peste un an de la alegerile europene.

Intr-un comunicat de presa de saptamana trecuta, Rebega pare sa dea de inteles ca vrea sa schimbe optica extremistilor din interiorul grupului lor.

"Acest demers, are ca scop incercarea de a schimba optica acelor politicieni europeni, sceptici cu privire la romani. Acesta va fi proiectul meu politic si totodata provocarea urmatorilor 4 ani de mandat in Parlamentul European", spune el in comunicatul de presa.

Europarlamentarul roman a fost numit vicepresedinte al Grupului ENL, grup vazut ca un cap de pod al lui Vladimir Putin in Europa.

Reprezentanti ai acestui grup au fost observatori la referendumul ilegal prin care Rusia a alipit Crimeea, ajutand astfel propaganda Kremlinului.

Trebuie mentionat si ca partidul francez condus de Marine le Pen a primit finantari din partea unei banci apropiate de la o banca apropiata Kremlinului.

Laurentiu Rebega a intrat in Parlamentul European pe listele Partidului Conservator.

Europarlamentarul, implicat in dosarul de spalare de bani si luare de mita de la Ministerul Agriculturii, a fost pus in ianuarie sub urmarire penala de procurorii DNA.

Precizare

Partidul Romania Unita, condus de Bogdan Diaconu, precizeaza, intr-un comunicat remis HotNews.ro, ca Laurentiu Rebega nu este membru al acestui partid, asa cum eronat aparuse initial in articol.