Grupul rus de stat Rosoboronexport intentioneaza sa vanda peste hotare, in 2015, armament si echipamente militare in valoare totala de 13 miliarde de dolari, a afirmat, miercuri, directorul de comunicare al firmei mama Rostec, Sergei Chemezov, intr-un interviu acordat agentiei Tass, citeaza Agerpres.

"Volumul exporturilor va ramane la nivelul de 13 miliarde de dolari. Nici portofoliul nostru de comenzi nu se va schimba, situandu-se la 40 de miliarde de dolari", a declarat oficialul grupului industrial Rostec.

Recent, Tass a anuntat ca Rosoboronexport a exportat armament si echipamente militare in valoare de 13,2 miliarde de dolari in 2014, depasind volumul planificat cu 22 milioane de dolari. Majoritatea armamentului a fost livrata in Asia (75%), America Latina (9%) si Orientul Mijlociu (7%).

Din Rostec fac parte Rosoboronexport si producatorul de armament Kalashnikov Corporation.

Recent, Guvernul de la Moscova a promis subventii pentru exportatorii rusi de armament, urmand ca acestea sa acopere o parte din dobanzile la creditele luate de la bancile interne. Potrivit Executivului rus, acest sprijin se va ridica la 2,9 miliarde ruble in 2015 si la 2,94 miliarde de ruble in 2016. In comunicatul oficial nu sunt precizati exportatorii beneficiari ai sprijinului de stat, insa cel mai mare exportator rus de armament este grupul de stat Rosoboronexport.

In 2013, Rusia a vandut peste hotare armament si echipamente militare in valoare de 15,7 miliarde de dolari.