Cel mai mare studio cinematografic din Rusia, Mosfilm, a atras o investitie majora destinata sa-i aduca gloria de dinainte de colapsul din anii ’90, scrie The Moscow Times.

Sigla MosfilmFoto: Captura YouTube

In contextul intentiilor de impulsionare a culturii si de contracarare a filmelor holywoodiene ce domina box-office-ul tarii, guvernul a anuntat in aceasta luna ca a aprobat o investitie privata in Mosfilm de cel putin 500 de milioane de dolari.

Aceasta va consta in constructia pe terenul Mosfilm a doua studiouri, un depozit de costume, un cinema, o sala de concerte si un complex rezidential si de birouri.

Investitorul este Altera Park, o o obscura firma de constructii constituita anul trecut si care, potrivit Interfax, are proprietari ciprioti.

Mosfilm, care ocupa un teren considerabil in vestul Moscovei, afirma ca a ramas una dintre cele mai mari companii de film din Europa, dar productia sa s-a apropiat de zero dupa caderea comunismului.

Productia filmelor proprii ale studioului s-a prabusit de la circa 80 de filme pe an in perioada sovietica la unul-doua filme anual acum, a declarat The Moscow Times directorul Mosfilm, Vladimir Ryasov.

Ramane de vazut daca Mosfilm va fi folosita ca parte a imensei masinarii de propaganda a Kremlinului sau investitia se va dovedi a fi un "tun" imobiliar folosind terenurile de circa 50 de hectare ale studioului.