Rusia si-ar putea inaspri raspunsul la sanctiunile impuse de Uniunea Europeana din cauza crizei din Ucraina daca si blocul comunitar va extinde masurile luate impotriva Moscovei, a declarat joi un oficial de la Kremlin, citat de Reuters.

Consilierul economic Andrei Belousov a facut declaratiile la Forumul Economic International de la Sankt Petersburg, in conditiile in care miercuri guvernele UE au decis sa extinda masurile luate la adresa Rusiei pana la sfarsitul lunii ianuarie 2016.

“Studiem o gama larga de actiuni. Nu vreau sa acum numesc masurile ce pot fi luate. Acestea vor depinde in mare masura de deciziile pe care UE le va lua”, a spus Belousov reporterilor.

Intrebat daca Rusia ar putea sa inaspreasca si ea contra-sanctiunile, printre care se numara un embargou asupra importurilor alimentare si interdictii de calatorie pentru oficiali europeni”, Belousov a raspuns: “Nu exclud nimic”.

Oficialii rusi spun ca Moscova va astepta o decizie formala a UE inainte de a lua noi masuri, dar si ca extinderea sanctiunilor vor fi daunatoare atat pentru UE, cat si pentru Rusia.

Reprezentantii statelor Uniunii Europene au ajuns la un acord de principiu pentru prelungirea cu sase luni a sanctiuniloreconomice si diplomatice impuse Rusiei pe fondul crizei din Ucraina