Unele clipuri video pro-ruse care circula pe internet ajung virale dupa ce obtin vizualizari false cu ajutorul unor virusi, potrivit Globalvoicesonline.org. Un grup necunoscut de hackeri ar fi infectat computerele utilizatorilor de internet cu virusi folositi pentru a "umfla" numarul de vizualizari al unor clipuri ce contin informatii pro-ruse. Calculatoarele celor afectati au fost infectate prin vizitarea unui site compromis.

Expertii spun ca videoclipurile suspecte au aceleasi caracteristici: toate au un numar mare de vizualizari - in jur de 320 de mii - fara a avea insa si altfel de interactiuni: comentarii sau distribuiri pe site-uri de socializare. Prin umflarea artificial a popularitatatii unui clip, video-ul respectiv devine mai vizibil pentru utilizatorii de internet.

Tehnica de a genera trafic fals pentru clipuri video nu este una noua, insa este prima data cand este folosita pentru a promova clipuri video cu un program aparent politic. Deocamdata nu se stie cine se afla in spatele campaniei.