In orice tara civilizata, rolul societatii civile si al expertilor in diferite domenii este de a monitoriza proiectele mari, indeosebi pe cele industriale, in plus fata de institutiile statului cu atributii in acest domeniu. Acest mecanism de monitorizare asigura cetatenilor accesul la informatii transparente despre lucrarile industriale, despre gradul de respectare a normelor de mediu, patrimoniu, precum si a normelor sociale.

Cum va fi controlat impactul pe mediu al minei de aur de la Rosia Montana? Cine va da asigurari ca nu va avea loc un accident precum cel de la Baia Mare de acum 11 ani? Care sunt obligatiile companiei Rosia Montana Gold Corporation in privinta mediului si a patrimoniului? Maria Lazar (Prof. Univ. Dr. in minerit si protectia mediului), Alin Teodorescu (sociolog si fondator IMAS), ‪Nicolae Radulescu Dobrogea (Presedinte al Fundatiei Eco-Civica)‬ si Cosmin Popa (purtator de cuvant al Grupului de Monitorizare a Patrimoniului de la Rosia Montana) au discutat online cu cititorii HotNews.ro. Nota: Aceasta dezbatere face parte dintr-un ciclu de 6 dezbateri, sustinute de Rosia Montana Gold Corporation

Nota redactiei:

  • Pentru coerenta si relevanta discutiei, nu vom aproba comentariile care nu se refera la tema anuntata, care nu contin intrebari sau care constau in atacuri la persoana.
  • Puteti posta intrebari prin intermediul formularului de comentarii. Fiecare cititor poate posta un singur comentariu, care poate contine cel mult 2 intrebari, pentru a da posibilitatea cat mai multor cititori sa intre in dialog cu invitatii.
  • Cele mai interesante intrebari vor fi adresate invitatilor.

Citeste si despre:

1. Programul WATCH de monitorizare sociala si de mediu – detalii

2. GIMPCRM – grupul de monitorizare a patrimoniului cultural de la Rosia Montana - detalii

3. Monitorizarea de mediu la Rosia Montana - accente