Print
YM
E-mail
Mai mare|Mai mic

GIMPCRM – grupul de monitorizare a patrimoniului – www.patrimoniurosiamontana.ro – prezentare si rol, obiective si planuri de viitor

de     Smile Media
Vineri, 25 noiembrie 2011, 16:41 Rosia Montana


Constituit in februarie 2011, Grupul Independent pentru Monitorizarea Patrimoniului Cultural din Rosia Montana (GIMPCRM) este compus din istorici, arheologi si arhitecti si a fost constituit ca un "raspuns la preocuparile si ingrijorarile exprimate de asociatiile profesionale, de Academia Romana, de asociatiile neguvernamentale si de reprezentanti ai societatii civile in legatura cu situatia actuala si viitorul patrimoniului cultural de la Rosia Montana".

Obiectivele grupului sunt oferirea unei platforme de dezbatere a problemelor legate de patrimoniul cultural, precum si monitorizarea starii vestigiilor culturale de la Rosia Montana.

"Formarea Grupului independent pentru monitorizare este rodul unei initiative private, reprezentand opiniile exclusiv stiintifice ale membrilor, neangajand institutiile din care provin", potrivit prezentarii grupului. Membrii GIMPCRM au anuntat ca sunt independenti si ca sunt "sprijiniti logistic de catre Rosia Montana Gold Corporation", avand insa garantia unei activitati de sine statatoare, independente si obiective.

Membri GIMPCRM au derulat 5 intalniri de lucru, inclusiv la Rosia Montana, unde au monitorizat lucrarile effectuate de companie pentru reabilitarea si punerea in valoare a patrimoniului cultural. Printre altele,membrii GIMPCRM au recomandat Muzeului National al Unirii din Alba Iulia sa demareze neintarziat discutiile cu Muzeul National de Istorie a Romaniei si cu Muzeul National al Satului, in vederea realizarii unui Muzeu al tarii Motilor.

Mai multe detalii: http://patrimoniurosiamontana.ro/


Citeste mai multe despre   
270 vizualizari

Referinte dezbatere

Top 10 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunal
Life
Bancul zilei: Un caz clasic de legitimă apărare intelectuală
Un barbat e adus in fața judecatorului pentru ca a omorat-o pe soția lui.- Fapta dumneavoastra e sub orice critica. Daca aveți intenția ca tribunalul sa nu va condamne la inchisoare pe viața, trebuie sa ne expuneți motive cat de cat plauzibile care sa va poate reduce pedeapsa.- Domnule judecator, soția mea era asa de proasta incat nu am putut sa ma controlez și a trebuit sa o arunc de la balcon....
Bancul zilei: O explicație a conceptului de “buclă
Pentru cei care nu cunosc conceptul de “buclă” oferim aici explicațiile clarificatoare pentru a înțelege ce se întâmplă atunci când se spune despre un program de calculator că “intră în buclă” („looping”). Directorul unei firme (ține minte: "Directorul") îi spune secretarei:- Vom pleca pentru o săptămâna în străinătate la un congres
citeste mai multe articole din LIFE
​​H O R O S C O P  G E N E R A L  2 0 1 7
de Tina Rizea HotNews.ro
Miercuri, 7 Dec 2016 Life | Horoscop
2017 va fi un an fara renastere economica pe plan mondial. Lunile cu cele mai multe evenimente importante vor fi mai si iunie. Deciziile din prima luna de vara vor fi extreme si vor defavoriza revirimentul financiar. Se vor stabiliza valutele si se vor initia planuri economice utopice. Problemele sanitare si farmaceutice nu vor putea fi rezolvate in totalitate. Meteorologic, se vor pastra tendintele de temperaturi extreme si fenomene imprevizibile (in egala masura, inundatii si secete). Iata cateva dintre previziunile transmise de astrologul Hotnews.ro, Tina Rizea. Intra in articol si vezi pe larg ce ne rezerva astrele pentru anul care vine.
PREVIZIUNILE 2017 PENTRU FIECARE ZODIE
de Tina Rizea HotNews.ro
Miercuri, 7 Dec 2016 Life | Horoscop
Astrologul Hotnews.ro, Tina Rizea a descifrat misterele astrelor in anul 2017 si ne prezinta previziunile pentru fiecare zodie in parte. Intra in articol si vezi ce spune zodia ta!
Anul CHINEZESC 2017: Cocosul de foc
de Tina Rizea HotNews.ro
Marţi, 20 Dec 2016 Life | Horoscop
Noul an chinezesc se va "instala" incepand cu 28 ianuarie 2017 si va "activa" pana pe 15 februarie 2018. Semnul zodiacal al acestui an va fi Cocosul de foc. Este un an in care se vor construi averi sau se vor reface unele risipite din diverse motive. Nu se va obtine nimic prin diplomatie, relatiile internationale pastrandu-se la nivelul anului precedent.Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version