Cum va evolua PSD dupa revenirea lui Nastase? Unii social-democrati, in frunte cu Victor Ponta, l-ar vrea pe fostul premier intr-o pozitie de top in partid. Altii, insa, sunt mai putin incantati, daca nu de-a dreptul ostili revenirii lui Nastase. N-a trecut nici o luna de cand Liviu Dragnea declara ca ii este dor de Adrian Nastase. Ieri, la eliberarea lui Nastase, Dragnea a fost unul dintre cei care s-au remarcat prin tacere. Dragnea este, formal, numarul 2 al partidului, dar, informal, este mai puternic decat Victor Ponta, iar revenirea lui Nastase in partid n-ar face decat sa intareasca pozitia tanarului prim-ministru si s-o slabeasca pe a lui, scrie Romania libera.

Politic showFoto: Colaj foto

Monica Macovei: "Daca USL va castiga Cotroceniul, Romania va arata ca o dictatura asiatica". Eurodeputatul PDL, candidat la sefia partidului, considera ca adevarata miza politica o constituie alegerile prezidentiale din 2014, nu cele generale din 2016. Crede ca PDL nu face Opozitie. Nu ar vrea un partid organizat "ca o armata de orci". Se considera cel mai redutabil adversar al liderilor USL. Monica Macovei a acordat "Evenimentului zilei" un interviu despre planurile ei si despre competitia din partid.

Klaus Iohannis: Nu e bine ca in USL sa existe doar yesmeni. Proaspatul prim-vicepresedintele PNL, Klaus Iohannis, vorbeste intr-un interviu acordat cotidianului "Adevarul" despre intrarea sa in partid, politica externa a Romaniei, relatiile cu principalii actori politici, intrarea tarii noastre in spatiul Schengen, dar si despre viitorul sau politic. Iohannis nu ascunde dezideratul sau, de a obtine, pentru Sibiu, statutul de capitala a unei viitoare regiuni, si aduce o foarte voalata critica politicii duse de cancelarul german Angela Merkel fata de Romania. De asemenea, Iohannis considera ca intr-o coalitie sanatoasa este bine sa existe si voci care exprima alte opinii decat majoritatea, scrie Adevarul.

Ilie Sarbu: Deocamdata, Nastase este in PSD. Grebla: Nicio formatiune nu solicita membrilor sai cazierul judiciar. Liderul senatorilor PSD, Ilie Sarbu, a declarat, dupa decizia privind eliberarea lui Adrian Nastase, ca acesta se afla "deocamdata in PSD". De asemenea, senatorul Toni Grebla a adaugat ca "la inscriere in partid nici o formatiune nu solicita membrilor sai cazierul judiciar". "Nu comentam deciziile justitiei, dar ma bucur de ceea ce s-a intamplat, ii doresc sanatate, sa se simta bine in libertate. Deocamdata, este in partid", a spus Ilie Sarbu. Senatorul Toni Grebla a precizat ca in interiorul PSD Adrian Nastase poate detine functii, dar nu are voie sa detina functii in statul roman, scrie Gandul.

Parlamentarii n-au 10.000 de dolari. Antonescu: Il rugam pe Becali sa ne sponsorizeze. Becali: Eu si pestisorului ii indeplinesc dorinte! Grupul de rugaciune al Parlamentului nu are bani sa-si achite o cotizatie de 10.000 de dolari. "Nici nu e un capat de tara", a incercat sa-si convinga colegii social-democratul Cristian Diaconescu. "Pomana curata", l-a persiflat Crin Antonescu, care a vazut problema rezolvata cu o sponsorizare de la Gigi Becali. "Eu si pestisorului ii indeplinesc dorinte", a venit replica lui Becali, relateaza EVZ.

Fenechiu: "Niciun ambasador nu m-a intrebat cand demisionez; singurul penal este Basescu". Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, a declarat ca s-a intalnit cu mai multi ambasadori ai unor tari europene si ca niciunul nu l-a intrebat cand isi da demisia, adaugand ca daca este un penal in Romania care n-a raspuns pentru ce-a facut, acela este Traian Basescu. "Am fost vizitat de ambasadorul Elvetiei, de ambasadorul Poloniei, de cel al Olandei. Vine ambasadorul Germaniei saptamana viitoare, ceea ce ma face sa cred ca nu am asa mari probleme in Europa, precum spune Traian Basescu. Nu m-a intrebat niciunul dintre ei cand imi dau demisia, ci dimpotriva, discutam despre proiecte de viitor. Daca este un penal in Romania care n-a raspuns niciodata pentru ce-a facut, acesta este presedintele Romaniei", a spus Relu Fenechiu, potrivit Adevarul.