Silviu Prigoana: Cristi Preda ar avea nevoie de un an de zile ca sa descifreze organigrama primariei. Conform sondajelor interne, Silviu Prigoana ar avea cele mai mari sanse sa il invinga pe actualul primar general al Capitalei, dar dezbaterea in partid este in plina desfasurare. Noul an repune pe tapet problema candidatului PDL pentru Primaria Capitalei. Recastigarea Bucurestiului, pierdut de dreapta in 2008, in favoarea actualului primar, Sorin Oprescu, ar fi o victorie importanta. In PDL sunt luate in calcul in acest moment mai multe variante: fie aruncarea in competitie a democrat-liberalului cel mai bine plasat in sondaje - in acest caz Silviu Prigoana - , fie gasirea unui candidat-surpriza, a carui imagine sa fie construita de la zero. Integral in EVZ.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Tokes i-a cerut sprijin lui Basescu pentru modificarea sistemului electoral. "Prin introducerea principiului reprezentarii parlamentare a minoritatilor, in functie de ponderea acestora in totalul populatiei Romaniei, noi urmarim, pe de-o parte, sa depolitizam dezbaterea politica din Romania, dar si sa se inlature monopolul UDMR asupra reprezentarii maghiarilor si sa se rezolve deficitul de democratie din comunitatea maghiara", a declarat, potrivit Mediafax, presedintele Consiliului National al Maghiarilor din Transilvania (CNMT), Laszlo Tokes, la Oradea, intr-o conferinta de presa, scrie Adevarul.

Iliescu, acasa de onomastica sa. Ion Iliescu, presedintele de onoare al PSD, isi va sarbatori ziua onomastica, de Sfantul Ion, in familie, spre deosebire de alti ani in care si-a sarbatorit-o la biroul de lucru din strada Atena. In schimb, aniversarea a 81 de ani, din 3 martie 2011, a fost sarbatorita intr-un restaurant de lux, unde au venit sa ii spuna "La multi ani!" peste 1.500 de admiratori. Spre exemplu, nici anul trecut la onomastica sa, fostul presedinte nu a chemat admiratorii la birou, deoarece cladirea nu avea caldura, conform unei postari de pe blogul sau, informeaza Puterea.

Ioan Niculae si soarta securistului roman. Asa o bulversare in randurile mafiei energiei nu s-a produs niciodata in Romania postdecembrista. Pedelisti, penelisti, udemeristi, voiculescieni, (poate) in curand pesedisti si/sau securisti proveniti de la Romgaz, ANRE, Ministerul Economiei sunt acuzati de "subminarea economiei nationale". Asa ceva nu se poate! Iti vine sa te intrebi parafrazandu-l pe Moromete: "Niculae, unde mergeti voi, domnule, acuma?". Chiar asa, incotro se indreapta tara asta daca un bun securist ca Ioan Niculae nu mai poate face afaceri cu statul si nu mai poate face avere prin mecanismul privatizarii profiturilor si redistribuirii egale a pierderilor? Continuarea in Romania Libera.

Ce ne pregatesc parlamentarii in 2012. Fie ca fac parte din partidele de la Putere sau din cele din Opozitie, in sesiunea legislativa ce va debuta in februarie, parlamentarii au tinte precise dictate de interesele grupului pe care il reprezinta. Spre exemplu, daca parlamentarii din PDL au in vedere Legile Sanatatii, Codului penal sau Invatamantului, PSD va insista pe alegerea parlamentarilor intr-un singur tur. Liderul PDL de la Camera Deputatilor, Mircea Toader, a declarat cu privire la prioritatile democrat-liberalilor: "Legea sanatatii, care acum este in dezbatere publica, legea de aplicare a Codului penal, trebuie finalizat apoi Codul rutier, care acum se afla la comisii, iar tot prioritati legislative sunt legile secundare pentru Legea invatamantului si pentru Legea muncii", relateaza Puterea.