Fostul lider libian Muammar Gaddafi a declarat joi intr-un mesaj audio intentia sa de a lansa un razboi de gherila pentru a lupta impotriva rebelilor si a "celorlalti dusmani ai sai". Mesajul, al doilea in cateva ore, a fost difuzat de televiziunea Arrai, anunta AFP.

"Pregatiti-va pentru un razboi de gherila cu lupte urbane si rezistenta populara in fiecare oras pentru a invinge dusmanul de pretutindeni. Obiectivul este de a ucide inamicul oriunde ar fi, in Libia sau in strainatate", a anuntat Gaddafi.

Intr-un mesaj difuzat anterior in dupa-amiaza de joi, Gaddafi a sustinut ca nu se va preda si ca ar putea urma o batalie lunga impotriva rebelilor si a NATO. Aceste doua inregistrari au fost difuzate cu ocazia aniversarii loviturii de stat care l-a adus pe Gaddafi la putere la 1 septembrie 1969.

Membrii Consiliului National de Tranzitie al Libiei nu vor candida timp pentru functii politice de patru ani, potrivit purtatorului de cuvant Mahmoud Shammam. Declaratia a fost facuta joi dupa o intalire internationala in care s-a discutat despre tranzitia Libiei catre democratie.