Regele Bahrainului a declarat ca i-a iertat pe protestatarii care l-au insultat in timpul demonstratiilor pro-democratie care au zguduit regatul la inceputul acestui an, intr-un discurs care vizeaza reconcilierea natiunii, anunta AFP.

Regele Hamed Ben Issa Al-Khalifa, a anuntat ca civilii, care in prezent sunt judecati de catre instantele militare pentru participarea la miscarea de protest, vor fi transferati catre instantele civile. Mii de angajati siiti si-au pierdut locurile de munca pentru sprijinirea demonstratiilor, iar studentii au fost exmatriculati din universitati. Al-Khalifa a subliniat in ultimul discurs ca acestia au fost reintegrati in programul lor normal.

Protestele din Bahrain au inceput la mijlocul lunii februarie, cand oamenii au iesit pe strazile din Manama pentu a cere reforme si introducerea unei monarhii constitutionale. In anii precedenti s-au inregistrat proteste ale majoritatii siite, care i-au acuzat pe liderii suniti ca nu se preocupa de discriminare, somaj si coruptie.