Mahmoud Ahmadinejad a lansat luni inca o amenintare la adresa Statelor Unite si Israelului. Potrivit presedintelui iranian, cele doua state ar dori sa dea o lovitura tarii sale dar sunt constiente de puterea Iranului si se tem. Ahmadinejad spune ca intr-un asemenea caz tara sa s-ar apara cu toate fortele si resursele si spera sa nu se ajunga niciodata in aceasta situatie, informeaza Ria Novosti.

Despre programul nuclear a precizat inca odata ca acesta nu urmareste obtinerea de arme nucleare si ca dupa parerea sa armele nucleare sunt depasite, ele apartinand secolului trecut. Presedintele Iranului crede ca ecuatiile internationale nu se mai alcatuiesc in ziua de astazi in functie de arsenalele nucleare, ci in functie de factorul uman.

Intrebat ce planuri are dupa anul 2013 (cand expira mandatul prezidential), Ahmadinejad a declarat ca tara sa organizeaza alegeri libere si ca decizia este a poporului, dar ca el se poate intoarce oricand la catedra de unde va continua sa isi serveasca tara ca profesor universitar.