Potrivit autoritatilor ruse, noua persoane au murit dupa ce o ambracatiune turistica s-a scufundat in raul Moscova.Vaporasul s-a ciocnit de un braraj al raului in cursul zilei de duminica. La bord se aflau 16 persoane, dintre care sapte au fost salvate, iar noua si-au pierdut viata, inclusiv capitanul ambarcatiunii, anunta Ria Novosti.

Inregistrata in provincial Chukotka, nava putea transporta maxim 12 persoane. Autoritatile investigheaza acum incalcarea regulilor de siguranta transportului pe apa.

Incidentul vine la mai putin de o luna de la scufundarea unui alt vas turistic de dimensiuni mai mari in apele raului Volga. Dintre cele 201 persoane aflate atunci la bord au fost salvate numai 79. Nava Bulgaria era construit in 1955, nu avea licenta pentru transportarea persoanelor, era incarcata peste limita admisa si pornise la drum desi avea un singur motor functional. Dupa scufundare, presedintele Medvedev a solicitat controale serioase la toate ambarcatiunile de transport pentru pasageri.