Procesul impotriva lui Hosni Mubarak va incepe la Cairo miercurea viitoare. Mubarak, fostul sau ministru de interne Habib El Adly si sase adjuncti ai acestuia pot primi pedeapsa capitala daca se va demonstra in proces ca au ordonat politiei sa traga asupra demonstrantilor. Fostul presedinte a negat acuzatiile. Un politist acuzat ca a impuscat protestatarii a fost deja condamnat la moarte in absenta. Potrivit Amnesty International, in timpul revoltei din Egipt au murit 840 de oameni, iar peste 6000 au fost raniti, informeaza CNN.

Mubarak impreuna cu fiii sai Gamal si Alaa si un om de afaceri asociat familiei sunt judecati si intr-un proces de coruptie. Procesul se va desfasura sub protectie maxima si va fi televizat. Cei 11 inculpati implicati in cele doua procese vor aparea in fata justitiei inchisi intr-o cusca.

Potrivit procurorilor, Mubarak sufera de depresie, stare de oboseala, tahicardie, tensiune scazuta, iar toate acestea pot duce la stari de lesin si cresc riscul unui infarct. Medicii care il trateaza au declarat ca pe 18 iulie Mubarak s-a aflat pentru scurt timp in coma, iar in prezent refuza sa manance. Starea de sanatate precara a fostului presedinte este si o consecinta a operatiei suferite anul trecut in urma aparitiei unui cancer la stomac.