Mai multi utilizatori ai retelelor sociale Facebook si Twitter s-au aratat deranjati de atitudinea unor canale media americane in legatura cu atentatele din Norvegia. Fox News este unul dintre cele mai mari posturi americane si trateaza stirile cu o abordare conservator-republicana si patriotica. Acesta ar fi afisat lipsa de respect si ar fi denaturat adevarul in cazul tragediei norvegiene.

Chiar si dupa arestarea lui Anders Behring Breivik, canalul continua sa vorbeasca despre terorismul islamic si despre faptul ca Norvegia ignora si ridiculizeaza amenintarile teroriste din afara granitelor ei. Potrivit jurnalistilor Fox News, Norvegia ca si multe alte state europene care au ramas neutre in lupta internationala anti-terorism se considera in afara razei de atac a teroristilor "clasici". Utilizatorii retelelor sociale au observat ca interesul Fox News pentru subiect a scazut simtitor dupa stabilirea identitatii asasinului.

Un alt american ce a facut declarati nepotrivite a fost Glenn Beck, gazda unui talk show radiofonic care a declarat ca tabara tinerilor laburisti prezinta asemanari cu taberele tinertului nazist. Beck s-a intrebat retoric ce fel de oameni organizeaza tabere pentru tineret in care sa se vorbeasca despre politica, mentionand ca acest fapt il tulbura.