Teroristii gruparii al-Qaeda din Peninsula Arabica lucreaza la un desen animat, menit sa ajute la recrutarea copiilor si sa-i inspire pe acestia sa se alature jihad-ului. Unii utilizatori ai site-urilor jihadice considera, insa, ca personajele sunt prea "infricosatoare" pentru copii, scrie Global Post.

Potrivit Associated Press, filmul animat, intitulat "Al-Qaeda din Peninsula Arabica", prezinta baieti tineri imbracati in uniforma de lupta, in timp ce planuiesc atentate si efectueaza crime si raiduri.

Think tankul britanic contra-extremism "Quilliam" a anuntat ca un utilizator numit "Abu al-Laith al-Yemen" a postat noutati despre desenul animat pe un forum de discutii in limba araba, protejat prin parola. Al-Yemen ii anunta pe ceilalti utilizatori ai forumului ca el si colaboratorii sai sunt pe punctul de a finaliza un desen animat despre al-Qaeda, care ii va educa pe copii cu privire la istoria grupului sii ii va inspira sa comita acte de terorism.

"Filmul de desene animate <> este o poveste foarte interesanta, care vorbeste despre Profet, despre cei care au dezamagit religia islamica, despre liderii arabi care sunt spioni ai Occidentului si despre alte probleme ale lumii islamice", a scris al-Yemen pe forum, ilustrandu-si explicatia cu capturi foto din desenul animat, potrivit Reuters.

Desi imaginile nu au fost intampinate de critici puternice, unii utilizatori si-au exprimat parerea ca personajele sunt prea "infricosatoare" pentru copii si ca este posibil ca multi dintre parintii musulmani sa priveasca desenul animat ca pe o incercare a gruparii al-Qaeda de a provoca fisuri in cadrul familiilor si de a le submina autoritatea.

"Este vorba despre un film animat similar celor Disney, destinat copiilor, care prezinta povesti despre Profet, razboaiele sfinte si propaganda anti-occidentala. Cred insa ca s-ar putea intoarce impotriva lor, intrucat familiile musulmane ar putea fi iritate de faptul ca al-Qaeda incearca sa le manipuleze copiii", a declarat, pentru Associated Press, Noman Benotman, un fost jihadist care colaboreaza acum cu "Quilliam".

Desenul animat nu face referire la fondatorul al-Qaeda, Osama bin Laden, sau la actualul lider al gruparii teroriste, Ayman al-Zawahiri. Odata finalizat, filmul animat va fi distribuit pe diverse site-uri si pe format DVD.