Unul dintre candidatii republicanilor pentru Casa Alba, Herman Cain, este de parere ca orasele ar trebui sa poata interzice functionarea moscheilor pe teritoriul Statelor Unite. Cain, care este cunoscut drept ultraconservator, considera ca interzicerea moscheilor nu ar fi un gest de discriminare ci de protejare a interesului majoritatii, anunta AFP.

Afro-americanul in varsta de 65 de ani se bucura de popularitate in interiorul partidului, ocupand locul 5 in cadrul ultimului sondaj realizat la inceputul lunii iulie in vederea alegerilor primare din cadrul partidului.

Pozitia sa fata de comunitatile musulmane este bine cunoscuta, potrivit lui Cain musulmanii nu sunt pe deplin loiali tarii si Constitutiei si multi dintre ei incearca sa impuna legea islamica Sharia cetatenilor americani. In luna martie Cain a declarat pentru un blog american ca el nu ar numi musulmani in functia de judecatori si nici in aparatul administrativ.

Cu toate acestea, republicanul sustine ca in intreaga sa cariera nu a discriminat nicio persoana pe motive de religie, sex sau etnie, dar ca americanii trebuie sa fie constienti ca exista intotdeauna o amenintare terorista.